9 خاصیت ماهی قزل آلا برای بدن انسان
1. سلامت قلب را بهبود میبخشد
ماهی سالمون به دلیل دارا بودن مقادیر فراوانی از امگا 3 به عنوان یک غذای فوق العاده برای سلامت قلب شناخته میشود و سلامت قلب را بهبود می بخشد. این خوراک فوق العاده به علت وجود آنتی اکسیدان ها و ویتامین های ضروری به کاهش سطح کلسترول خون و فشار خون کمک میکند که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی مختلفی از جمله حملات قلبی و آریتمی را کاهش میدهد. این ماهی همچنین به دلیل کاهش آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد سلامت قبل را بهبود میبخشد.
2.بافت های سلولی را ترمیم میکند
ماهی قزل آلا یکی از بهترین منابع پروتئین و مواد مغذی ضروری است که به ترمیم بافت های پوستی، استخوانی، ماهیچه ها و خون کمک میکند. همچنین کمپلکس های ویتامین B به کاهش التهاب، حفظ تعادل هورمونی و ارتقای سلامت چندین عملکرد متابولیک، از جمله DNA و تولید انرژی از غذا کمک میکند.
3.سلامت مغز را ارتقا میدهد
ماهی قزل آلا دارای سطوح بالای DHA و ویتامین های D و A و سلنیوم است. سطح بالا و مغذی این مواد در ماهی قزلآلا باعث تقویت عملکرد و سلامت مغز میشود. از مزایا و مصارف این ترکیبات میتوان به مکمل های خوراکی اشاره نمود، این مکمل ها برای بهبود مهارت های شناختی و یادگیری مورد استفاده قرار میگیرند. بنابراین اغلب برای درمان اختلال بیش فعالی و کمبود توجه در کودکان و اختلالات روان شناختی مانند آلزایمر در بزرگسالان استفاده میشوند.
ماهی قزل آلا همچنین در دوران بارداری به بهبود رشد مغز جنین کمک میکند.
4. کاهش التهاب مفاصل
ماهی قزل آلا دارای کلسی تونین است که سنتز کلاژن را در غضروف اطراف مفاصل تثبیت و تنظیم میکند. اسید های چرب امگا ۳ نیز در کاهش التهاب مفاصل در افراد مبتلا به آرتروز موثر است.
5.خاصیت ضد سرطانی
سرطان بیماری است که ممکن است هرکدام از ما به آن دچار باشیم از همین رو اسید های چرب امگا 3 می توانند در از بین بردن این سلول های سرطانی موثر واقع شوند. برخی از سرطان ها مانند سرطان روده بزرگ، پوست، پروستات و کبد را میتوان با اسید های چرب امگا 3 پیشگیری و درمان کرد.
6.خواص آنتی اکسیدانی
آستاگزانتین موجود در ماهی قزل آلا دارای خواص آنتیاکسیدانی و ضد التهابی است. از آسیب اکسیداتیو به سلول ها جلوگیری میکند و عملکرد سلولی اندام های حیاتی را تقویت میکند.
همچنین این ماده سیستم ایمنی را تقویت و خطر ابتلا به بیماریهای عصبی را کاهش میدهد.
7. بینایی را تقویت میکند
ماهی قزل آلا منبعی غنی از ویتامین اسید های چرب امگا 3 و ویتامین A است که سلامت چشم را تقویت میکند و چشم را در برابر خطراتی چون سندرم چشم خشک و دژنراسیون و ماکولای مرتبط با افزایش سن جلوگیری میکند.
8.سلامت پوست را تضمین میکند
ویتامین A و اسید های چرب امگا 3 با کاهش آسیب سلولی ناشی از رادیکال هاب آراد، سلامت پوست را بهبود می بخشد. این کار از پیری زودرس پوست جلوگیری میکند.
9.عملکرد تیروئید را حفظ میکند
ماهی قزل آلا حاوی مقدار مناسبی سلنیوم است که با کاهش آسیب سلولی ناشی از رادیکال های آزاد در طول سنتز هورمون تیروئید، به حفظ عملکرد خوب تیروئید کمک میکند.