غذای ماهی کپور چیست؟
ماهی کپور همه چیز خوار و ماهی آمور گیاهخوار است. در استخرهای ذخیره آب کشاورزی (دو منظوره) غذاهایی مثل ذرت، گندم، جو، کنجاله سویا و انواع سبوس برای تغذیه کپور و علوفه مثل یونجه و شبدر برای تغذیه آمور استفاده میشود. از غذاهای ترکیبی و فرموله شده نیز برای ماهیان مذکور استفاده می شود.
غذای ماهی کپور در استخر بتنی
یکی از روش های پرورش ماهی کپور، پرورش این ماهی در استخر بتنی است. از تفاوت های این روش با پرورش ماهی در استخر های خاکی میتوان به نوع غذا دهی این ماهی اشاره کرد. میزان غذای مورد نیاز برای پروش ماهی کپور در استخر خاکی به مراتب کمتر از استخر های بتنی میباشد.ماهی کپور و آمور همه چیز خوار بوده به همین دلیل، در استخر های خاکی، ماهی میتواند از گیاهان موجود در کف استخر تغذیه کند و مواد آلی بسیار مفیدی را جذب کند. اما این مساله در استخر های بتنی صدق نمیکند و ماهی باید به صورت تماما دستی تغذیه شود.
شما میتوانید برای غذا دادن به ماهی در استخر بتنی از انواع غذا های رو آبی و زیر آبی استفاده کنید. به طور کلی میزان غذا دهی ماهی کپور در استخر بتنی باید روزانه 1تا3 درصد وزن ماهی باشد. به وضوع این میزان در استخر های خاکی متفاوت است که برای مطالعه میتوانید مقاله ما با عنوان همه چیز راجع غذای ماهی کپور را مطالعه کنید.
مکمل غذای ماهی کپور
پرورش ماهی به نهایت توانایی رشد خود تا حد بالایی به استفاده از غذای ماهی باکیفیت وابسته است ارکانی که به صورت مهم بر روی بهره وری مزارع پرورش ماهی مؤثرند بسیار زیادند. از مهم ترین این ارکان شاید بتوان به این موارد اشاره کرد: مکمل غذا، حفظ نظافت و بهداشت، هوادهی خوب و به اندازه نیاز، کیفیت بالای آب، تهیه نژاد و گونه ماهی کپور مناسب و به کار بردن غذای ماهی باکیفیت برشمرد. آنچه قطعی است این است که هیچ جانوری در محیط زیست وجود ندارد که بتواند بدون غذای مناسب رشد کند و ماهی کپور نیز از این رویه جدا نیست. تعیین درست غذای آبزیان میتواند در نتیجه ی دوره پرورش مهم باشد و یکی از مهم ترین فاکتور هایی که میتواند در سرعت رشد ماهیان تاثیر گذار باشد انواع مکمل غذای ماهی کپور است.
با توجه به تغزیه ی ماهیان شما مکمل های مصرفی شما متفاوت است.یکی از مهم ترین و در دسترس ترین مکمل های غذای ماهی کپور کود حیوانی تازه است. این مکمل میتواند مواد مغزی آلی بسیار خوبی را به آب اضافه کند. برای مثال ماهیانی که از غذای ماهی کپور ما استفاده میکنند، تقریبا از مصرف مکمل بی نیاز هستند. اما میتوانند از انواع روغن های گیاهی مانند کلزا استفاده کنند. اما بسیاری از کشاورزان هستند که از علف و غذای گیاهی برای تغذیه ی ماهی های خود استفاده میکنند. این افراد میتوانند علاوه بر کود و روغن های گیاهی از پودرماهی نیز برای تقویت ماهی های خود استفاده کنند.
ظرف غذای ماهی کپور
با گذشت زمان و پیشرفت علم، خیلی از راه های سنتی پرورش ماهی از بین رفته اند و جایگزین های علمی و با سوددهی بیشتر جایگزین شده اند. ظرف غذای ماهی کپور، آخور، تشت غذاده و… از این موارد میباشد. شما با استفاده از این وسیله میتوانید به صورت حرفه ای از غذای روآبی(اکسترود) استفاده کنید.
این ابزار مانع پخش شدن غذای بر روی استخر میشود و غذا به صورت متمرکز در این ظرف روی آب قرار میگیرد. از مزایای این وسیله میتوان به کاهش هزینه ی غذای ماهی و بالا رفتن کیفیت آب استخر اشاره کرد. این وسیله برای غذای زیر آبی(پلت) کاربرد ندارد.
جدول غذادهی ماهی کپور
به طور کلی جدول غذادهی ماهی کپور از بخش های مختلفی مانند سایز ماهی، نوع غذا، آنالیز شیمیایی غذا، اندازه ی خوراک و دیگر مولفه ها تشکیل شده است. در شکل زیر برای مثال یک ماهی با وزن 1-20 گرم در مرحله ی رشد آغازین نیاز به 8 وعده غذا دهی در روز دارد. بسته به نوع غذای ماهی که زیر آبی باشد یا رو آبی سایز غذا متفاوت است. شما با توجه به جدول زیر میتوانید غذای مناسب برای ماهی خود را انتخاب کنید و همچنین تعداد غذادهی در روز نیز را به دست آورید. این جدول برگرفته شده از محصولات داخل سایت خودمان میباشد و میتوانید با خیال راحت از آن استفاده کنید.
نان خشک و ماهی کپور
نان خشک در نگاه عموم یکی از بهترین مواد مغذی برای کشت کپور میباشد در صورتی که میتواند آسیب های جبران ناپذیری ایجاد کند. این غذا بسیار ارزان و در دسترس میباشد و از مواد مغذی خوبی برخوردار است و همچنین میتواند دارای مواد کشنده نیز باشد. امروزه با صنعتی شدن پخت نان مواد شیمیایی زیادی با این غذا مخلوط شده و دادن نان به ماهی یک ریسک جبران ناپذیر برای شما میتواند باشد.در صورت ارگانیک بودن نان و سالم بودن مواد تشکیل دهنده ی آن شما با استفاده از این غذا میتوانید از مواد معدنی بسیار خوبی مانند پروتئین و کربوهیدرات و … برخوردار شوید. در هنگام استفاده از نان خشک برای ماهی کپور دقت نمایید که از نان خشک های کپک زده و فاسد شده به هیچ وجه استفاده نکنید. زیرا کپک میتواند سلامت ماهی های شما را به خطر بندازد و آب شما را آلوده گرداند. پیشنهاد تیم ما این است که تا میتوانید از غذا های آماده و استاندارد مانند غذای ماهی پلتغذای ماهی پلت استفاده نمایید و از دادن این مدل غذا ها(مانند نان خشک)به ماهی جلوگیری کنید.
طرز تهیه غذای ماهی کپور
آسان ترین راه و بهترین راه برای تهیه ی غذای ماهی کپور استفاده از غذا های موجود در فروشگاه ما میباشد. این غذا ها متشکل از مواد مختلفی اعم از پروتئین فراوان و کربوهیدرات هستند و میتوانند در رشد سریع ماهیان شما بسیار موثر باشند.
راه دیگر استفاده از آرد گندم و توپک خمیری است. شما میتوانید این توپک خمیر را با آرد گندم و مقداری پودر ماهی و آب بسازید و برای ماهی های خود استفاده کنید. این توپک سرشار از پروتئین و کربوهیدرات است.
ماهی کپور همه چیز خوار بوده و میتوانید برای تغزیه ی این ماهی از علوفه و گیاهان مختلف استفاده کنید. استفاده از پودر ماهی و آرد گندم به صورت پاشش دستی نیز یکی دیگر از راه های تغزیه کپور است. از دیگر مواردی که میتوان برای تغزیه ی بچه ماهی کپور استفاده کرد میتوان به انواع پودر ماهی ، کنجاله سویا، کنجاله کلزا، کنسانتره های پروتئینی گیاهی، گلوتن گندم، گلوتن ذرت، ژلاتین، آرد گندم، سبوس گندم، روغن ماهی، روغن های گیاهی اشاره کرد.
نتیجه گیری:
در این مقاله تلاش شد تا شما با موارد مختلفی در مورد غذای ماهی کپور اشنا شوید. امیدواریم که این مطالب مفید واقع شده باشد. شما برای مشاوره و خرید انواع غذای ماهی کپور میتوانید به فروشگاه ما مراجعه کنید یا با شماره تماس های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید.